fbpx
Telefon Bacău: 0732 377 377 | 0737 531 391
Telefon Piatra Neamț: 0728 373 373
x
x

Tratament CROSSLINKING

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Keratoconusul este o boală non-inflamatorie, degenerativă care se caracterizează prin modificarea formei corneei care, din rotundă, devine conică și a grosimii corneene care devine din ce în ce mai subțire. Ca urmare a subțierii, forma sferică, normală a corneei este distorsionată și rezultă o disfuncție vizuală semnificativă. Are o incidență de 1 caz la 2000 locuitori, debutează în copilărie, iar câteodată atinge forme severe la pacienții cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani.

Crosslinking-ul Cornean este cea mai modernă metodă de tratament, realizată cu ajutorul laserului în femtosecunde, iar disconfortul pe care îl resimte pacientul este minim.

Este o reacție de fotopolimerizare între o substanță specială riboflavina și colagenul din stoma corneană sub o lampă de UV-A specială. Riboflavina întărește legăturile de colagen de la nivelul cornean nemaipermițând corneei să se deformeze.

Stabilizarea refracției și îmbunătățirea vederii încep să fie observate, de pacient, în aproximativ 2 luni.

Clinica Oftalmologică Gauss este printre puținele din țară ce pune la dispoziție tratamentul acestei afecțiuni, prin metoda modernă de crosslinking.