fbpx
Telefon Bacău: 0732 377 377 | 0737 531 391
Telefon Piatra Neamț: 0728 373 373
x
x

Chirurgie refractivă: Operație miopie

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Ce este miopia?

Persoanele care suferă de miopie se plâng că nu pot vedea de la distanță. În funcție de severitatea afecțiunii, vederea de la îndepărtare poate fi de la ușor încețoșată, până la imposibilitatea de a mai discerne formele.
Acest lucru este cauzat de forma globului ocualar care prezintă un diametru, pe direcția din față către spate, mai mare. Asta determină ca imaginea obiectului să se formeze în fața retinei, de unde rezultă și vederea încețoșată a obiectelor aflate la distanță.

În funcție de dioptrii, miopia se împarte în mai multe categorii:

  • miopie mică (până la -3)
  • miopie medie (între-3 și -6)
  • miopie mare (peste -6)
  • miopie forte ( de la -9)

Operație miopie – ce presupune?

Chirurgia refractivă presupune și corectarea dioptriilor „cu minus”, adică a miopiei, prin aceeași metodă Lasik utilizată și în cazul astigmatismului sau a hipermetropiei (toate aceste trei afecțiuni sunt vicii de refracție). Această tehnică presupune efectuarea unei decupări/flap la nivelul corneei  și remodelarea acesteia, în vederea corectării dioptriilor, cu ajutorul energiei laser. După încheierea operației de reducere a dioptriilor, partea decupată este reașezată în pozitia inițială și va adera singură la cornee, fără a fi necesare suturi.

Din dorința de a reda vederea fără cusur pacienților noștri, Clinica Gauss este dotată cu cele mai performante aparate folosite în chirugia refractivă,

Cu ajutorul celor mai performante tehnologii, o operație miopie durează doar 15 minute, fără a presupune riscuri (rata de insucces este aproape nulă), iar pacientul nu necesită internare.

În cazul miopiilor forte, unde tehnica Lasik nu poate fi aplicată pentru că forma prea alungită a ochiului determină subțierea prea mare a structurilor sale, inclusiv a retinei – așa numita coroidoză miopică, se recurge la înlocuirea cristalinului cu unul artificial, pliabil, cu o putere dioptrică adecvată, calculată în funcție de nevoile specifice ale pacientului.