fbpx
Telefon Bacău: 0732 377 377 | 0737 531 391
Telefon Piatra Neamț: 0728 373 373
x
x

Operație glaucom

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Ce este glaucomul?

Glaucomul este o afecțiune oculară caracterizată prin creșterea presiunii intraoculare. Este o formă particulară de orbire, prin care nervul optic este distrus progresiv și complet. Câmpul vizual se restrânge treptat, până apare orbirea care este, din păcate, ireversibilă.

Operație glaucom – ce presupune?

Tratamentul variază în funcție de tipul glaucomului. În cazul glaucomului congenital, este oportună intervenția chirurgicală. În cazul glaucomului primitiv cu unghi îngust, se practică terapia laser, iar în glaucomul primitiv cu unghi deschis, tratamentul poate fi medicamentos și doar când acesta nu mai dă rezultate se apelează la intervenția chirurgicală.

Tratamentul și chirurgia glaucomului au ca scop nu redarea vederii, ci menținerea sub control a bolii și prevenirea deteriorării suplimentare a vederii.

Depistarea din timp este deosebit de importantă. De aceea, Centrul Oftalmologic Gauss deține cea mai modernă aparatură pentru descoperirea și tratarea precoce a glaucomului. Acordăm o atenție deosebită tuturor pacienților, astfel încât să putem afla la timp dacă există sau nu o predispoziție de a suferi de glaucom.

O operație glaucom se realizează cu Microscopul Lumera 700 Zeiss, cu ajutorul căruia chirurgul poate realiza implantarea de shunturi ex-press (tehnică chirurgicală micro-invazivă de inserare a unui tub foarte mic, din titan, între interiorul și exteriorul globului ocular, prin care se realizează drenarea lichidelor din ochi, pentru scăderea presiunii intraoculare).