fbpx
Telefon Bacău: 0732 377 377 | 0737 531 391
Telefon Piatra Neamț: 0728 373 373
x
x

Chirurgie refractivă: Operație hipermetropie

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Ce este hipermetropia?

Pacienții care suferă de hipermetropie au dificultăți în a vedea clar obiectele aflate în proximitatea lor, din cauza diametrului globului ocular care este, pe direcția din față către spate, mai mic decât normalul. Asta determină ca imaginea să se formeze în spatele retinei, de unde rezultă vederea încețoșată a lucrurilor aflate în apropiere.

În funcție de valoarea dioptriilor, hipermetropia se împarte în:

  • hipermetropie mică (până la +3)
  • hipermetropie medie ( între +4 și +6)
  • hipermetropie mare (de la +6)

Operație hipermetropie – ce presupune?

Chirurgia refractivă presupune și corectarea dioptriilor „cu plus”, adică a hipermetropiei, prin aceeași metodă Lasik utilizată și în cazul astigmatismului sau a miopiei (toate aceste trei afecțiuni sunt vicii de refracție). Această tehnică presupune efectuarea unei decupări/flap la nivelul corneei  și remodelarea acesteia, în vederea corectării dioptriilor, cu ajutorul energiei laser. După încheierea operației de reducere a dioptriilor, partea decupată este reașezată în pozitia inițială și va adera singură la cornee, fără a fi necesare suturi.

Din dorința de a reda vederea, fără cusur, pacienților noștri, Clinica Gauss este dotată cu cele mai performante aparate folosite în chirugia refractivă:

Cu ajutorul celor mai performante tehnologii, o operație hipermetropie durează doar 15 minute, fără a presupune riscuri (rata de insucces este aproape nulă), iar pacientul nu necesită internare.

În cazul hipermetropiilor mari, unde tehnica Lasik nu poate fi aplicată, este necesară înlocuirea cristalinului cu unul artificial, pliabil, cu o putere dioptrică adecvată, calculată în funcție de nevoile specifice ale pacientului.