fbpx
Telefon Bacău: 0732 377 377 | 0737 531 391
Telefon Piatra Neamț: 0728 373 373
x
x

Operație pterigion

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Pterigionul este o boală a conjunctivei (albul ochiului), care afectează și corneea. Netratată corespunzător, afecțiunea poate duce la probleme grave de vedere și până la pierderea ei, în cel mai rău caz.

Afecțiunea poate apărea doar la unul sau la ambii ochi. Pterigion se prezintă ca o formațiune triunghiulară, inestetică, cu vârful înspre pupilă, care invadează corneea din partea internă a conjunctivei. Pacienții care au această afecțiune acuză mâncărimea sau usturimea ochiului în zona unde a apărut formațiunea, senzația de corp străin, vedere încețoșată etc.

Printre cauzele cele mai comune ale apariției pterigionului se numără expunerea la raze UV, la temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, expunerea la diverse substanțe chimice etc.

Singura metodă prin care se poate trata pterigionul este prin intervenție chirurgicală.

Operație pterigion – ce presupune?

O operație de pterigion nu este foarte complicată. În general, este necesară o anestezie locală, fără internare, iar durata intervenției chirurgicale este mică. După operație, se administrează antibiotic local, antiinflamatoare și lacrimi artificiale. Nu se impun restricții post-operatorii.