fbpx
Telefon Bacău: 0732 377 377 | 0737 531 391
Telefon Piatra Neamț: 0728 373 373
x
x

Chirurgie refractivă: Operație astigmatism

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Ce este astigmatismul?

Astigmatismul este o deformare a corneei, care nu permite o refracție corectă a luminii în globul ocular. În loc să aibă o formă rotundă, corneea prezintă o formă alungită, asemenea unui oval, ceea ce determină ca lumina să fie refractată în puncte diferite, cu puteri diferite, de unde rezultă o vedere încețoșată, neclară.

Există trei tipuri de astigmatism, fiind, de regulă, o afecțiune combinată:

  • astigmatism miopic
  • astigmatism hipermetropic
  • astigmatism mixt (și miopic, și hipermetropic)

Operație astigmatism – ce presupune?

Singura modalitate de a corecta definitiv acest viciu de refracție este prin chirugia refractivă (aceasta urmărește corectarea celor două lentile ale ochiului: cristalinul și corneea, prin metodele chirurgicale specifice, în funcție de nevoile fiecărui pacient, stabilite de către chirurg).

Din dorința de a reda vederea, fără cusur, pacienților noștri, Clinica Gauss este dotată cu cele mai performante aparate folosite în chirugia refractivă:

În linii mari, pentru a vă corecta astigmatismul, chirurgul se va folosi de tehnica Lasik. Această tehnică presupune efectuarea unei decupări/flap la nivelul corneei  și remodelarea acesteia, în vederea corectării dioptriilor, cu ajutorul energiei laser. După încheierea operației de reducere a dioptriilor, partea decupată este reașezată în pozitia inițială și va adera singură la cornee, fără a fi necesare suturi.

O operație astigmatism durează doar 15 minute, fără a presupune riscuri (rata de insucces este aproape nulă), iar pacientul nu necesită internare.

Sunt unele cazuri în care tehnica Lasik nu poate fi aplicată, în principiu deoarece grosimea corneei nu este suficient de mare pentru a permite o decupare a ei cu un microkeratom. În aceste situații, operația de corectare are în vedere cealaltă lentilă a ochiului, cristalinul. Acesta, deși este clar, nu are o putere dioptrică adecvată, așa încât va fi extras și înlocuit cu un cristalin artificial, pliabil.