fbpx
Telefon Bacău: 0732 377 377 | 0737 531 391
Telefon Piatra Neamț: 0728 373 373
x
x

Operație cataractă

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Ce este cataracta?

Cataracta este o boală a ochiului prin care este afectată transparența cristalinului, ceea ce duce, în timp, de la scăderea acuității vizuale, până la orbire. Deși considerată mai degrabă o afecțiune comună în rândul vârstnicilor, sunt și cazuri de cataractă juvenilă – întâlnită la vârste fragede și cataracta congenitală – din naștere. Aceste tipuri sunt rare și se manifestă, de obicei, la ambii ochi, unul dintre ei fiind mai afectat decât celălalt.

Ea se poate forma pe oricare dintre cele trei straturi ale lentilei: capsulă, cortex sau nucleu, acestea determinând și tipul cataractei. De obicei, cataractele descoperite în zonele corticale sau nucleare sunt asociate vârstelor înaintate.

Operație cataractă – ce presupune?

Din fericire, datorită avansării tehnologiei, operația de cataractă este, astăzi, o intervenție chirurgicală foarte sigură și eficientă. În cadrul clinicilor Gauss, folosim doar aparatură de ultimă generație:

Operația  presupune extragerea cristalinului opac, cu ajutorul ultrasunetelor de mare frecvență care „sparg” cristalinul afectat. În clinica Gauss se utilizează ultima generație de aparat de facoemulsificare: STELLARIS ELITE.

Astfel, acesta poate fi extras, printr-o incizie extrem de mică, pe care chirurgul o efectuează la marginea corneei, cu ajutorul unor cuție speciale, calibrate pentru a face incizii între 1,2 mm – 2.2 mm. Urmează, apoi, implantarea unui cristalin artificial foldabil (pliabil).
Întreaga operație cataractă se desfășoară sub microscop (Lumera 700), iar sistemul de ghidare Callisto 500 permite chirurgului o precizie extrem de bună.

În clinica Gauss se folosește laserul LenSx – cea mai performantă tehnologie care permite chirurgului să personalizeze și să controleze cu precizie de calculator intervenția chirugicală pentru catarcată. Centrul Gauss este printre puținele clinici private oftalmologice din țară care dețin acest aparat.

Intervenția chirurgicală durează între 7 și 60 minute, în funcție de maturitatea cataractei, nu necesită internare, iar anestezia este una locală.

În cadrul Clinicii Gauss, au fost realizate, cu succes, peste 15 000 astfel de intervenții.