fbpx
Telefon Bacău: 0732 377 377 | 0737 531 391
Telefon Piatra Neamț: 0728 373 373
x
x

Pacient operat de cataractă la Gauss Bacău: „Am fost impresionat de atenția și grija cu care am fost tratat”

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Primim, de fiecare dată, cu bucurie mesajele pacienților care ne-au trecut pragul pentru a-și rezolva diferite afecțiuni oftalmologice. Un astfel de mesaj este și al domnului T.A., care a fost operat de cataractă de doamna dr. Oana Chelaru-Postolache, în cadrul clinicii noastre din Bacău, după ce în străinătate un medic oftalmolog a refuzat să-l opereze, pentru că pacientul suferă și din cauza unor afecțiuni ale corneei.

Astfel, dl T.A. a decis să vină în Bacău, la Clinica Oftalmologică Gauss, cu speranța că își va recăpăta vederea de altădată. Și speranța nu i-a fost spulberată – dna dr. Chelaru-Postolache i-a propus intervenția chirurgicală cu ajutorul laserului Femtosecundă pentru cataractă.

Dar, îl lăsăm chiar pe pacient să vă povestească cum a fost experiența în cadrul clinicii noastre:

„Recent m-am operat de cataractă la ambii ochi la clinica Gauss din Bacău, la doamna Dr. Oana Chelaru Postolache. Am fost impresionat de atenția și grija cu care am fost tratat pe tot parcursul efectuării controalelor și a operațiilor propriu zise.

Am venit la Dr. Oana Chelaru Postolache, după ce medicul oftalmolog (prof. doctor în chirurgie oftalmologica) din țara străină unde locuiesc temporar a evitat să mă opereze datorită unor probleme descoperite la cornee la ambii ochi. Distinsul profesor de acolo mi-a recomandat un alt specialist cu o mai mare experiență în bolile corneei, dar care era în alt oraș departe de noi. Atunci m-am hotărât să vin în țară, la Bacău la Gauss.

Verificările doamnei Dr. Oana Chelaru Postolache au confirmat problemele de cornee, dar m-a asigurat că prin metoda laser, operația de cataractă e posibilă la ambii ochi, fără a pune în pericol corneea. Am decis să mă operez prin tehnica cu laser. În tot timpul operațiilor celor doi ochi și tratamentelor aplicate de doamna Dr. Oana Chelaru Postolache m-am simțit tratat cu multă atenție si amabilitate de doamna doctor si echipa ei. De asemenea pot spune că diagnosticul de cataractă mi-a fost pus chiar la clinica Gauss, în urma cu aprox 6 ani, dar m-am încăpățânat să nu mă operez până când cel puțin pentru vederea de aproape nu mai era nimic de făcut pentru îmbunătățirea vederii.

Întârzierea prezentării la operație a făcut să se formeze un strat gros de cataractă. Eliminarea acestui strat gros a fost mai dificilă decât dacă aș fi mers la operație mai devreme. Totuși doamna doctor cu echipa ei și cu uimitoarea procedură cu laser au reușit.

Trebuie să precizez că acest strat gros de cataractă nu numai că m-a făcut să văd rău dar a creat o problemă de care nu am fost conștient până după operația la primul ochi în a vedea culorile adevărate ale lucrurilor. Am putut constata asta în intervalul de timp de după vindecarea primului ochi operat și data operației la al doilea ochi. În acest interval de timp datorită culorii gălbui a stratului de cataractă de pe ochiul încă neoperat am realizat cum am văzut eu În ultimii ani înainte de operație:

culoarea albastră văzută cu ochiul vindecat, o vedeam verde cu ochiul neoperat;
orice alte culori, le vedeam mult mai întunecate cu ochiul neoperat decât cu ochiul operat.

Această situație cu modul de percepție al culorilor poate părea neimportantă, dar de exemplu iubitorii de frumusețile din natură sau din artele plastice si orice alte persoane iubitoare de frumos nu se pot bucura pe deplin de acestea. Întorcând-mă acasă după 3 luni, nu numai că văd foarte bine dar totul pare mai frumos, mai luminos.

Pentru felul cu mă simt acum după operația de cataractă, mulțumesc foarte mult doamnei Dr. Oana Chelaru Postolache si echipei sale și le urez multă putere de munca nobila lor profesie.”

Despre operația de cataractă

Cataracta este o afecțiune ireversibilă, pe care nimeni nu o poate ignora căci duce la orbire. Nu există tratament medicamentos, paleativ sau orice altceva, iar informarea joacă cel mai important rol. Singurul tratament care poate fi aplicat în cataractă este intervenția chirurgicală cu ajutorul ultrasunetelor; si mai nou la Gauss realizată si cu ajutorul laserului Femtosecundă pentru cataractă.

Operația constă în extragerea cristalinului natural. Se păstrează doar sacul cristalinului în care se introduce un implant artificial care va suplini funcția cristalinului natural. Intervenția este înalt tehnologizată, desfășurându-se pe o incizie de aproximativ 2 mm care nu mai necesită sutură.

Facoemulsificarea – extracția cristalinului cu ultrasunete – este   o intervenție cu un înalt grad de siguranță și cu riscuri care tind spre zero. Intervenția care este de scurtă durată (10-12 minute) se desfășoară ambulator, fără pregătiri speciale, sub anestezie locală topică (doar cu picături).

Urmare a unor investiții considerabile în aparatură și tehnologie, în afara centrelor universitare Iaşi şi Bucureşti, Clinica Oftalmologică Gauss pune la dispoziția celor din zona Moldovei cea mai nouă generaţie de aparatură pentru operaţia de cataractă. Clinica Oftalmologică Gauss e singura care deţine Laserul  Femtosecundă LenSx pentru operaţia de cataractă, care creşte siguranţa, precizia şi eficienţa intervenţiei chirurgicale de cataractă.

Laserul LenSx, folosit de medicii de la Clinica Oftalmologică Gauss în chirurgia cataractei, reprezintă o tehnologie avansată, permițându-le chirurgilor să personalizeze și să controleze cu precizie de calculator intervenția chirurgicală în funcție de caracteristicile anatomice ale fiecărui ochi. Este fără îndoială opțiunea cea mai avansată din punct de vedere tehnologic pentru pacienții cu cataractă.