fbpx
Program: Luni-Vineri 8:00-20:00
x
x

Deșteptarea: Specialiștii de la Clinica Gauss, la Congresele de Oftalmologie de la Paris și Sinaia din această toamnă

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

Doctorii oftalmologi Cristian și Oana Chelaru Postolache au participat, în perioada 3-5 octombrie 2019, la cel mai important Congres de Oftalmologie din România organizat la Sinaia. Aceasta după ce, în perioada 14-17 septembrie a acestui an, au luat parte la Congresul Societății Europene de Cataractă și Chirurgie Refractivă de la Paris.

Cu acest prilej, domnul doctor Cristian Postolache a fost invitat să susțină o prezentare în calitate de expert din partea României. Mai exact, în cadrul sesiunii de comunicări științifice “Cristaline torice – Întâlnire cu Experți”, acesta a prezentat în fața omologilor săi, reputați chirurgi oftalmologi internaționali, o lucrare științifică pe tema cristalinelor torice care s-a bucurat de reacții pozitive ale audienței și a stârnit interesul specialiștilor prezenți.

În cadrul Congresului din capitala Franței, atât doamna doctor Oana Chelaru Postolache cât și domnul doctor Cristian Postolache au acordat un amplu interviu pe o temă de interes pentru comunitatea profesională oftalmologică.

La Congresul de la Sinaia, ce a avut loc la începutul lunii octombrie, doamna doctor Oana Postolache a prezentat o lucrare privind activitatea operatorie din cadrul Clinicii Gauss Bacău, analizând rezultatele îmbucurătoare obținute în cazurile de chirurgie a cataractei, incidența cazurilor complicate și situații excepționale depășite cu succes în acest tip de intervenție.

Tot cu această ocazie, doctorii Oana și Cristian Postolache au împărtășit participanților cazuri speciale ale unor pacienți operați de cataractă la care s-au implantat cele mai de actualitate cristaline torice (monofocale – asigurând vedere la distanță, sau multifocale – oferind vedere la distanță cât și la aproape). În final le-au oferit concluzii privind metode și tehnici operatorii utile a fi folosite în activitatea de chirurgie a cataractei.

Ca element de noutate, la Congresul Național de Oftalmologie de la Sinaia, doctorul Cristian Postolache a prezentat soluții tehnologice și date științifice menite să vină în ajutorul chirurgilor de cataractă, pentru a putea obține un rezultat postoperator funcțional și vizual foarte bun. S-a discutat de asemenea despre implicațiile neregularității filmului lacrimal în plan chirurgical și au fost prezentate informații și soluții noi, ce vin în sprijinul rezolvării acestei problematici.

Puteți citi întregul articol în ziarul Deșteptarea.