fbpx
Program: Luni-Vineri 8:00-20:00
x
x

Comunicat de presa Sinaia 2016

Din 2007, avem grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră!

In perioada 5-8 octombrie 2016 s-a desfasurat la Sinaia al XV-lea Congres National al Societatii Romane de Oftalmologie. La acest Congres, medicul oftalmolog Cristian Postolache a fost invitat (pt a IV-a oara) sa realizeze o interventie chirurgicala in direct. Operatia a fost efectuata la un pacient cu cataracta avansata si astigmatism miopic asociat , la care s-a implantat o noua generatie de cristalin multifocal – SYMFONY.

Transmisia a avut loc din Clinica Oftalmologica Ama Optimex din Bucuresti. Operatiile au fost efectuate de dr Cristian Postolache alaturi de alti patru chirurgi  cu experienta : 2 medici din Romania- dr Filip, dr Ivanescu si 2 invitati speciali din strainatate – unul din Costa Rica – assoc. prof. dr. Claudio Orlich si celalalt din Mexic – prof. dr. Arturo Ramirez. Aceste interventii chirurgicale au fost vizionate live, in sala de conferinte de la Sinaia, vineri 7 octombrie 2016, de cei peste 1500 medici oftalmologi romani si straini prezenti la Congresul National de Oftalmologie cu participare internationala.

Implantul multifocal Symfony face parte din categoria de implanturi cu focar alungit si are la baza un nou concept: profunzimea cimpului vizual (capacitatea de a vizualiza simultan , cu aceeasi claritate, zone din spatiu situate la distante diferite). Aceasta confera pacientului sensibilitate mai buna la contrast (la acelasi nivel cu cea oferita de lentilele monofocale) si in acelasi timp o vedere foare buna la aproape, intermediar si la distanta, asigurind independenta fata de ochelari. Implantul e produs din ultima generatie de material acrilic hidrofob ce asigura o rezistenta crescuta si calitati optice deosebite.

Totodata , cu ocazia acestui congres, a fost lansata o noua masina de facoemulsificare – White Star Signature Pro – a firmei Abott, care a fost folosita in cadrul sesiunii de chirurgie live. E primul aparat dotat atit cu pompa peristaltica cat si cu pompa Venturi , oferind posibilitatea chirurgului sa combine avantajele acestora pe parcursul interventiei de cataracta.

Tot in cadrul aceluiasi congres, s-a desfasurat simpozionul “Infocus – achieving excellence on cataract refractive surgery” despre cum sa atingi excelenta in chirurgia refractiva cristaliniana. Dr. Cristian Postolache a prezentat o lucrare, in care arata acest lucru, prin folosirea implantelor torice mono si multifocale pentru reducerea simultana a astigmatismului odata cu chirurgia cataractei. Aceasta conduce la rezultate postoperatorii foarte bune in ceea ce priveste acuitatea vizuala necorectata la distanta, sensibilitatea la contrast si implicit independenta fata de ochelari. De asemenea, el a prezentat si rezultatele excelente obtinute in Clinica Gauss cu acest tip de chirurgie.